if you act like a good person, people always expect good from you..

..better to do bad things and suprice people when you do something good?


Godmorgon!

Vet inte varför jag redan är vaken, vaknade vid 9 och kände mig ganska pigg...

Planer för dagen blir att kolla och se om jag kan laga fronten på min bil, den hänger lite löst hehe. ¨
Städjobba lite.

Sedan åker ner till skolan, trots att det är långhelg, men jag ska jobba på fjellare måndag -tisdag och tjäna pengar yehoo. Ska se om min lilla Elit har blivit bättre med, för i fredag så var såret bättre men han var fruktansvärt svullen i v.f. Så nu har han stått lindad och boxvilat hela helgen så då borde han va bra nu.. :)



Emma och jag (Y)

Startfälttävlan

Chitroon var otroligt fin idag! Han har tjafsat med mig nästa alla gånger jag har ridit honom, dock är ju inte de så många men ändå haha. Men idag var han bäst, han gjorde exakt allt jag jag bad han om. Det var mest jag som gjorde lite små missar. I dressyren så gick det helt okej, kunde haft mer aktivitet.  I hoppning fick jag ett ner. Känns inte som om de lyfter på benen när man rider 60 cm, blir lite loja. Så kom lite fort in på ett hinder.
I terrängen var han kung! Sjukt pigg och gasa på som fasiken, kollade knapp på hinderna utan var super fokucerad på vad jag gjorde.
Sjukt nöjd med lilla fullblodet :))




Min hopphäst!

Löshoppade fina Elit igår, han var hur snäll som helst och backade verkligen av inför varje hinder. Fick en fin video med, dock finns det kvar på Annas mobil men fick en fin stilbild iaf :)



idag när jag och emma var i stallet, såg vi att han var halt. Då hade han lyckas skära upp sig på något vid karlleden. Ser nästa ut som baltramp. Så vi bandagera han och grejer. Får be Heidi, min stallägare att kolla på det i morgon...
Bläääää hatar skadade hästar :( Jag som just att skrivit till hans ägare att han mådde så bra och börjar bli fin. Fick ett helt underbart svar då, han skrev: "Det är verkligen trevligt att Elit har kommit till rätt ryttare och han håller sig frisk." och dagen efter händer detta. yehhoo (Y) 

Chitroon





Fina Chitroon som jag hoppa på terrängbanan i måndags. Bestämde mig för att ha honom på startfälttävlan på lördag.
Så har fått bli några extra ridpass på honom denna veckan. Igår för Maud och idag red jag bara igenom honom lite lätt. I morgon blir det ett ridpass för Katharina.

Flyinge

Nu är alla papperna fixade och jag har slutit om kuveret. Imorgon ska jag posta de till Flyinge och se om jag kommer in på deras unghästutbildning! 28-29 är det ett ridprov, endast 50 st som får rida. Efter de tar dem ut 20 personer som börjar 1 år linje ner på Flyinge den 27 augusti. Sjukt spännande! :)



veckan som gått...

Veckan har gått otroligt fort och det är söndag igen. Likt förra söndagen så har jag spenderat större delen av dagen i min säng...

Lite update ifrån veckan då, min bror har äntligen kommit hem efter ha varit på andra sidan atlanten sen i september. Spendera lite tid med honom hemma i lördags tillsammans med mina päron :)
Hittade en gammal bild på oss två ifrån min kusins student 2009.



Jag har även upptäckt att min häst är dum i huvudet och INTE går att ha ute på terrängbanan. Försökte slänga av mig satans många gånger och var allmänt dum. Sen fick han sår i munnen med så har bara kunnat rida han på hackamore och då är han inte så lydig och jag får inte riktigt stopp på honom så får hålla mig inom inhängda områden...



Hittade en annan gammal bild på mig som också är ifrån 2009.

hangover



Galen kväll igår = moa har inte rört sig i fläcken på hela dagen idag...

gått ner i vikt?

jag vill inte påstå att jag är smal men prova ett på shorts som jag knappt kunde knäppa förra sommaren och nu kan jag nästan dra ut dem en decimeter ifrån kroppen :O
Det fula är med att jag har inte ens försökt gå ner i vikt, utan äter sjukt jävla onyttigt. Jag borde rulla fram?!


Karill



Hoppade Karill, en skolhäst, förra veckan. Kul att sitta på en snäll häst för en gång skull.

Min nya frisyr

Har inte haft tid att blogga de senaste dagarna för att jag har jobbat nere på fjellargård denna veckan.
Sumering av påskhelgen var att den var sjukt spårad och mer kan jag inte riktigt säga. Men efter helgen kändes det ganska bra att tjäna lite gräs så jag är redo för en ny party månad nästa månad ;) .

Kvällen spenderas hemma i Falkenberg med mamma o pappa, var tvungen att åka hem för at jag skulle till tandläkaren för att fixa min tand. Fixade den för två år sen då den var rätt gul och de la ett lager över, som nu hade spruckit. Så idag så slipade de och la på ett ny lager och plötsligt så såg tanden heelt annorlunda mot vad den gjorde innan, plus att min glögg försvann helt. Inte som jag förväntat mig men det blev bra i alla fall :)

Försöker även skriva klart min Projektarbetesrapport som ska vara inne på söndag eller måndag. Ett ganska stort arbete och jag som alltid ska vara ute i tid började lite smått i förrgår. Idag har mamma hjälp mig massor och jag börjar känna mig ganska lugn och trygg så ska försöka skriva klart så mycket som möjligt ikväll så jag kan gå ut och roa mig i morgon :)


Ska jag köra på denna partyfrisyren i morgon kanske? ;)

GLAD PÅSK

Är som sagt hemma i Falkenberg nu över påskhelgen, under lovet ska jag jobba nere på fjellargård och tjäna lite pengar så behövde ha iaf en hästfri dag. Så anna fick ta hand om lilla elit idag :)
Det var så skönt, idag fick jag ääääntligen sova ut, det var 3 veckor sen sist!! Men min kropp var inte riktigt van vid det, vaknade typ till varje timme sen klockan 7 fram till 11..

Ikväll är ska jag hem till Amanda Johansson skulle vara lite kalajs där och jag laddar upp med att färga ögonbrynen, såg förjävlig ut med ljusa ögonbryn och svart hår haha.


långfredag...

Den här fredagen har verkligen känns lång.. Var ute med madelene igår. Blev en sväng till "Underbar" i Halmstad. Men det var så mycket folk och långa köer så blev lite otaggad så vi drog till corner istället. Det var riktigt roligt där faktiskt, fast inte undervåning var öppen för alla utan bara för balkanfolket, så var bara massa invandrare där haha.
Sen efterfest på Plönninge så blev inte så mycket sömn inatt ;) Så har jag bara segat runt hela dagen. Sitter just nu hemma i Falkenberg med familjen och ätiti en god middag som bestod utav lax, potatis och romsås :)

Planering inför veckan..

Tisdag hopptränade jag för Peppe. Jag trodde det skulle gå bättre än vad det gick med tanke på att han har blivit mycket lydigare och fått betydligt mycket mer muskler och där med orkar mer. Men fortfarande blir han hetsig och rusar och låser sig i höger sidan. Jag får lite känslan att allt svartnar för honom och han blir blockad. Han blev även frustrerad då jag hade betslat upp honom till ett pessoabett och han accepterade inte detta.

 

Idag onsdag är det dressyrträning och jag hoppas verkligen att han sköter sig, får känslan av han hetsar mer ju större ytrymme man har och ju mer hästar det är i ridhuset/utebanan.

 

Torsdag ska jag ta med han till inviduellavalet och vi ska hoppa. Ska försöka övertala Peppe om att hoppa honom så han lättare kan hjälpa mig ifrån marken när han vet hur han beter sig. För har filmat nu det senast gångerna när jag har ridit och det känns tre gånger så mycket värre än vad det ser ut på filmerna. Där ser du ut som jag bara flumar och inte lyssnar på vad Peppe säger men så är det INTE!

 

Till helgen får han ta det lite lugnt eftersom jag ska hem, så blir kanske nåt longeringspass, vilodag och någon uteritt. Det får tiden bestämma.

 


Hoppträning

min häst är mongo.. det går typ inte att hoppa den. Det är så himla tråkigt när han verkligen börjar bli fin i dressyren och lydig så börjar springer han iväg när man hoppar :(

Men han är söt iaf :)


äntligen!

Äntligen börjar min häst bli riktigt fin, idag kändes han verkligen perfekt. Precis så som han var när jag var och provred honom hos Fredrik Linell. Så himla kul!
En annan sak som är äntligen är att i morgon är det sista dagen på min stallchefsvecka, skönt! Behöver verkligen sova ut.
Och en till bra sak är med att jag har fått låna Emma jarlsgårds sadel :D :D :D superduper glad! Älskar den sadeln plus att den faktist passa på honom med. Så nu kan jag äntligen rida seriöst :D


Jag longerar Elit




RSS 2.0