crazy horse...

Ångra mig när jag sa att Elit var snäll.. Jag vet inte hur många gånger han försökte kasta av mig idag. Såg spöken i paddocken. Gjorde luftsprång och bocksprång efter ha hoppat ett hinder på 50 cm. Crazy horse säger jag bara!

Tjäna även in 200 kr idag, mockade och fixade åt hedies hästar idag, eftersom du dem är bortresta och heidis sambo anders orkade inte haha. Men jag tackar aldrig Nej till lättfötjänta pengar :)

Känner mig som en efterbliven soffliggare nu, när jag har suttit i soffan i 1,5 och kollat fula youtubeklipp och facebook. Tröttnat aldrig på sånt, skönt med lov, kan jag lova! ha ha.

jag blir rädd för mig själv...

Jag blir seriöst rädd för mig själv ibland. Hittade inte min mobil innan, jag letade heeeeeeeeela huset. För alla tänkbara ställen, sen alla otänkbara ställen som badrumsskåpet, skafferiet..  Gick sedan samma promenad baklängese, som jag gått med Filippa min hund 1 timme tidigare och letar med ficklampa. Det värsta av allt är jag har inget minne av när jag använde den senast. Efter letat en tredje gång i bilen med ficklampa så hittar jag den.. puh äntligen! Fast jag hade en känsla av att jag satt med den på toaletten?`!
Jag tror jag börjar bli senil...

GHS

Skulle blogga lite igår men vi kom hem så sent och datorn ville inte riktigt som jag ville så jag sket i det.
För igår var vi i Skandinavium på Göteborgs Horse Show med klassen. Det var riktigt trevligt, flanerade runt lite på mässan fram till klockan 6 då våra biljetter började gälla. Så kollade vi juniorerna som hoppade 130, sedan 150 hoppning med dem mest världrankande ryttarna och sedan var det någon show som var as häftig!
Fick även med mig ett schabrak och en matchande huva hem ifrån mässan :)) Som jag tänke ha när jag ska tävla Elit nu i vår.
Han var förresten vart jättefin nu när jag har ridit, både i onsdag och idag. Men det märkt att han verkligen har noll kondis och ork. För efter bara ha skrittat, travat och galopperat lite i ca 20-30 min så är han svettig :O Dock är han inte klipp men ändå!
Har lite beslutsångest med om jag ska klippa han eller inte.. Känner att det är lite sent men han har ändå mycket päls. Blää, hjälp mig?



Schabraket och huvan jag köpte igår :)



Prisutdelning i 150 hoppningen, där Marco Kutcher ifrån Tyskland tog hem segern :)

Fettisdag

Fick faktiskt en semla till lunch idag av dem snälla mattanterna :))

Är helt slut idag, även om det är kul att va i stallet hela dagen så tar det väldigt mycket på krafterna..
Hoppade Fänrik i morse, det gick rätt bra ändå. Han är stel som en pinne och jag kom verkligen inte riktigt åt honom, men på varje hinder du styrde så hoppade han på allt, men absolut inte mer än han behövde ;)
Men det var lite kul när Peppe började höja upp till 120 och det blev lite fart på lilla Fänrik haha.
På eftermiddagen hade vi löshoppning med Harald, även han vi har i hovvård. Han är hoppdomare tror jag och brukar dömma på 3årstest och kvaliter. Han är så sjuuuukt duktigt! Fick lära mig väldigt mycket och det är rätt kul att se 10 olika hästar hoppa, då alla hoppar extremt olika!
Nu ska jag sova, tänke komma i säng innan kl 10 idag, behöver verkligen sooooova!
Godnatt!

Elit!

har gosat ner mig i soffan på ekbacken, ätit någon konstig kaka som madde hade bakat. Hon försökte sig även på att göra maränger som inte heller blev så lyckade haha. den tjejen assså <3

Idag började vi våran intensivvecka i stallet. Hela skolan har gått på lov medans våran klass ska ta hand om hästarna och avsluta lite kurser inom häst. Ska bli rätt soft faktiskt, idag hade vi bara halvdag med och då hade jag hovvård så skodde jag och Madde Diggeloo. Vi var gryyymt snabba!
Pratade även med vår lärare och han skulle hjälpa mig att sätta på bakskor på Elit på onsdag förmiddag As najs!
Idag var jag ute och skrittade på honom och han var verkligen cool lugn. Så känns som det kommer bli sjukt bra det här! :)







Elit, efter Quite Esay

18 feb

Sitter hemma i Falkenberg nu och myser lite soffan. Var väldigt skönt att ta en varm dusch efter att ha varit ute i stallet och regnet nästan hela dagen.
Sån idag kom min efterlängtade kära häst! Han var större än vad jag mindes honom haha. Huvudet är gigantiskt ;) Och ägaren som jag inte har träffat innan sa till mig: Oj var lite du va! Du vet att det är en väldigt stor häst!
Men ajja, det ska nog gå fint tror jag ;) Han såg ut att trivas i sin box i alla fall och han fick massor av morötter och äpplen ;)
Nu fortsätter mitt billetande med pappa!

mys fredag!

sitter hemma hos tiny och myser, vi har bara tagit det lugnt ikväll och snacka massa skit! Sånt behövs alltid kan jag säga, man kommer alltid in på så udda och konstiga samtalsämnen och andra djupa diskutioner haha

Dagen för övrigt har betstått av ett prov i genetik och ett i engelska, sedan efter lunch var vi i stallet och jag red Kanel. Det gick helt okej, hon kändes inte riktigt på humör, typiskt stoig. Slog lite mot skänkel, ville inte riktigt gå fram men det gick ändå ganska bra ändå :)
Efter det gick jag direkt till Magic och han är fortfarande halt. jag har verkligen inte en aning om vad det kan vara, eftersom har sin svullnad på senan och sen fått en galla vid kotan och sedan har lite mugg, på ett och samma ben?!
Får helt enkelt vänta och se tills Nathalie kommer hem på tisdag så får hon avgöra vad hon vill göra. En aning tråkigt bara att jag alltid lyckas hitta alla skadade hästar...
Imorgon kommer iaf Elit och jag är superduper glaaaad!!!! GODNATT!



Tycker denna bilden är så coool på Tiny! :) <3

hoppclearround och dressyrpass

Igår var det clearround på skolan med Magic, orkar inte uppdatera igår vart helt slut! Dock ännu tröttare idag efter dressyrpass på Kick Off, fy fan säger jag bara! Det ända han gjorde med mig idag var att slå mot skänkeln heeeeeeeeeela tiden! Räckte att jag nudda så explodera as bakben, sedan var han jättestel och skitstark så känner mig helt förstörd. Som tur va fick jag iaf lite hjälp av vår nya ridlärare Katharina, jag tycker faktiskt att hon är skitbra. Hon är en sån där riktigt dressyrtant men det behövs när det gäller mig ;)

Hopptävlingen igår då.. Fick inte fram honom alls på framridningen och alla hästar var så galna så vågade inte riktigt racea runt i ridhuset då redan en tjej hade trillat av. Så jag och Magic typ döck in i varje hinder i första klassen på 70 cm och det kändes som han inte hoppa utan bara fortsatte galoppera. Det var som att avstånden var helt fel, så resultatet var ett ner.
Andra klassen fick vi mycket bättre fart, men han slog mot skänkeln hela tiden och jag fick inte ihop honom mellan hand och skänkeln så då blev han lite för lång och sen så kastade han sig åt sidan vid tredje hindret, så fick en vägran där.
Men överlag var det ändå bra, med tanke på att han endast har startat två clearrounder i mars/april förra året. Och han bjöd ändå mot alla hinderna :)

Idag blir det lite lugnt, lite jogging i paddocken för i morgon är det poänghoppning i Plönninges lilla horseshow. Kan bli spännande med tanke på gårdagen och i morgon så går det på tid, "hoppa så många hinder du kan på 1minut." haha. Good luck säger jag bara!







Bilder på mig och Magic från igår :)




Här är även en väldigt söt bild på Kick Off som är madelenes älskling, vilket jag inte kan förstå då han känns som ett monster och rida ;) Även Hon som har tagit bilden :)

söndag

älskar söndagar om det är en bra söndag :) Nu är klockan snart närmare 12 och det är kommit massor utav snö inatt weehii, så himla mysigt!! Så dagens planer är att äta lite frukost, jobba några timmar, tar bussen ner till skolan och rida magic. Fiiiint! Blir säkert ett dressyrpass i ridhuset då innan jag sitter på hästryggen så kommer det va mörkt ;)

ha de fiiiint!


en aning sleten..

Det blev inte riktigt en lugn helg ändå.. igår blev det utgång i halmstad. Kom in ganska sent runt 12 tiden, blev först en sväng till B&B och sen vidare till corner (som vanligt) Men det var väldigt trevligt och umgicks med ett härligt killgäng så fick många goda skratt ;)
Idag känns det en aning jobbigare då det blev sent igår och lite sömn, vilket inebar att lilla Magic fick vila idag haha. Fast det gör inte så mycket eftersom han har gått ganska hårt två dagar i rad nu och nästa veckan väntas Clear round på skolan och poänghoppning i Plönninges lilla Show, som Jimmy och Frida Johansson ska anordna som deras projektarbete :)

Satt även och kollade igenom mina kontot skulle betala en räkning osv och insåg att jag har ändå en del pengar på mitt sparkonto och tänkte att jag MÅSTE köpa en bil. Det är så tradigt att behöva anpassa sig till bussarna varje helg eftersom jag måste hem till falkenberg och jobba och bussarna går bara två gånger om dagen(!!). En annan anledning är med att jag vill ju ut och tävla med min nya häst med och ingen av våra två bilar kan dra släp, om man inte har en ponny då vill säga. Och ja Elit väger nog upp mot 600kg.. Så har suttit nästan hela kvällen och kollat in olika volvos och det fanns ganska många fina bilar för skaplit pris och bra skick. Fast jag kan ju INGENTING om bilar men så gott jag kunde se verkarde dem fina iaf ;)
Jaja nu ska jag kolla det senaste avsnittet av vampier diaries och sedan blir det att sova, GODNATT!

fredag, äntligen helg!

Det har vart en tuff vecka så jag förtjänar verkligen en lugn helg. Även om den säkert inte kommer bli lugn så kan vi i alla fall hoppas på det :)
Idag fyller även min kära vän Madelene år, 19 bast! wohooo. Grattis! Hon har lovat att bjuda på tårta så hoppas verkligen att hon håller vad hon lovar..!
Andra planer som ligger på schemat idag är: religionskunskapslektion, efter lunch ska vi som ska ta Hästskötarexamen få en repetion om vad som kommer på provet på onsdag, sedan blir det nog direkt till stallet för att rida Magic och ikväll ska Frida tävla Axa i dressyrklubbtävlingen här på Plönninge och jag ska agera som hästskötare :) Trevlig helg!



Axa och jag i snön ifrån förra fredag :)

vi kom, vi såg, men vi segrade inte...

finns inget bättre än att hitta ny musik som är bra, vyerna vigdas på en!

Kan börja med att friskis och svettis är nog ingenting för mig haha, min kordination är verkligen sämst! Stod där som en idiot och flaxa och fatta ingenting. Men då har man gjort det i alla fall och får se om jag testar igen ;)
Idag har jag även spelat innebandy med skollaget och ja.. vad ska man säg, vi förlorade alla matcher och kom sist. Vi mötte, Munkagård, Segerstad och Ökna. Jag kan inte riktigt säga att vi var dåliga, mer lama och ofokuserade. Kändes nästan som en skam med tanke på att vi vann förra året haha. Känner mig i alla fall ganska nöjd över mig själv eftersom jag gjorde två mål! Jag som varken kan skjuta eller dribbla ;)
kväll blir det nog att fira att vi kom sist eller nåt.. ha det göötttt!!!



förra årets skollag, när vi vann samma turnering :)

fin dag, men vad gör jag?

solen skiner och jag sitter inne och har lektioner. Roar mig lite med den nya appen som emma hade laddat ner till telefonen. Vad tycks om mitt fingermästerverk?



Tiny har tvingat med mig på friskis och svettit ikväll, sist jag var med på något sådan så var jag kanske 10-12 år och vi var på något träningsläger med fotbollen och avsluta allt med ett friskis och svettis pass. Det var det hemskaste jag gjort i hela mitt liv, jag kunde inte gå på flera dagar. Men om nu Tiny klara av det så kanske det är värt ett nytt försök så här 10 år senare haha.

Hoppträning med magic!

har inte fått gjort många knop denna eftermiddag. Facebook hindrar mig ifrån att plugga.. som vanligt!

Hoppträna Magic idag för Johan Lundin. Nathalies fina häst, Johan var väldigt nöjd med oss och Magic gick överlag väldigt bra, stundtals gick han inte fram till bettet och blev en aning osamarbetsvillig. Men måste i alla fall säga att för varje gång jag rider han så går det i princip bättre för varje gång och börjar verkligen hitta knapparna på den hästen :)
Och på fredag åker Nathalie till Spaninen och då ska jag ha honom i 10 dagar och helgen därpå kommer ÄNTLIGEN min nya foderhäst Elit :D

magic
Nathalie och B Magic, http://nathalieuden.blogg.se/

kom på att...

kom på att det var helt fel att lägga upp en sån bild som i förra inlägget. det är så här jag ser ut mestadels varje eviga dag.. myskläder, osminkad och allmänt najs!
frida o alice fick vara med på ett hörn oxå.


en torsdag i februari..

idag är ingen bra dag.. eller man har den där känsla att allt är blä. Lite sömn, prov första lektionen, somnar på andra lektionen, äcklig lunch och ja.. det fortsätter.
Det är tur det snart är helg för skolan tar snart död på mig, jag tror aldrig jag har pluggat så här mycket i hela mitt liv som jag har gjort dem senaste veckorna! Hoppas verkligen det lönar sig i framtiden...

En annan glad nyhet är min kommande foderhäst håller på att bli frisk och kommer ner till skolan om två veckor förmodligen :) eller ja upp blir det väl eftersom den står i Skåne nu. Håller verkligen tummarna nu på att INGENTING händer hästjävlen nu..

pusssss


RSS 2.0